sâmbătă, 29 decembrie 2012

Profesorii care predau Limba Romana la Oxford, cea mai buna universitate din Marea Britanie. 30 de studenti straini urmeaza cursul


  Profesorii care predau Limba Romana la Oxford, cea mai buna universitate din Marea Britanie. 30 de studenti straini urmeaza cursul


  Oana Uta Barbulescu este romanca aleasa prin concurs de britanici sa predea verbele,   vocabularul si mecanismele complicate ale limbii romane in Regatul Unit.
  Din octombrie, 30 de studenti straini invata limba romana la Oxford, in urma unui protocol de colaborare intre britanici si Universitatea Bucuresti.
  Si uite-asa DOOM-ul, DEX-ul si Conjugarea verbelor romanesti au intrat in programa celei mai importante universtati din Marea Britanie. Iar ă, î, ş, şi ţ , neglijate de multe ori in Romania, au devenit vedete internationale la Oxford.
  Pentru ei, limba romana nu este un moft. O invata deoarece vor sa faca programe informatice de recunoastere a vocii si sa scrie lucrari stiintifice despre evolutia limbilor romanice.
  Ea este Oana, lector universitar la Universitatea Bucuresti. A fost selectata prin concurs de catre britanici, pentru a prelua lectoratul de romana in cadrul Facultatii de Lingvistic,    Filologie si Fonetica a prestigioasei Universitati Oxford.
  Un mercenar foarte bun, daca ar fi sa ne luam dupa cum stapanesc elevii ei limba romana.
  Oana nu ii invata pe studenti numai romana, dar si cum sa gandeasca de unii singuri si sa  puna totul la indoiala.
  Bogdan este dovada vie ca metodele Oanei dau rezultatele. Se afla in vizita la Oana,  fosta lui profesoara. A venit de la Cambridge, unde isi da doctoratul
  Bogdan este unul dintre cei trei romani sponsorizati de miliardarul american Bill Gates.   Primeste 15.000 de lire pe an cu care face ce vrea, plus inca 6.000 pentru taxele universitare. Fundatia fondatorului Microsoft ii plateste si biletele de avion cand se intoarce acasa sau cand se duce la conferinte. Ce studiaza romanul pe banii lui Bill   Gates? Ritmul oratoric ca modalitate de obtinere a teatralitatii in discursurile lui Cicero.
  Nu e o gluma. A fost selectat din 4.000 de studenti din toata lumea. Si i-a convins pe  americani sa-i dea banii dupa ce le-a explicat ca studiile sale ii vor ajuta pe studenti sa vorbeasca in public ca Barack Obama sau Tony Blair.
   O tine minte si acum pe Oana, deoarece ea este singura profesoara din Romaniia care i-a dat un 9. Oana nu este singurul dascal roman de la Oxford. Tot aici o gasim si pe Elena    Draghici Vasilescu, care preda Istoria bizantina.
  In urma cu cativa ani, a incercat sa se intoarca sa predea in Romania, unde mai lucrase inainte de Revolutie.
   Potrivit site-ului universitatii la Oxford, exista si un institut Cantemir, care se ocupa de istoria Europei Centrale si de Est si care este condus tot de un roman.
  Prezenta celor trei profesori romani intr-una dintre cele mai bune universitati din lume este un semn ca in multe cazuri nu oamenii sunt problema educatiei din Romania, ci felul in care este organizat sistemul

Ai grija ce postezi pe Facebook si pe Twitter. Aproape 5.000 de oameni sunt investigati de politie


Ai grija ce postezi pe Facebook si pe Twitter. Aproape 5.000 de oameni sunt investigati de politie
facebook

Rata infractiunilor propagate prin intermediul retelelor de socializare a crescut semnificativ in ultimii ani.

Conform Mediafax, principalele canele prin care mesajele abuzive sau plangerile cu privire la amenintari de persoane au fost transmise cel mai des prin intermediul Facebook si al Twitter.
  Astfel, in ultimii patru ani criminalitatea la nivel mondial a cunoscut o noua forma de raspandire. Prin intermediul suportului online si in special al retelelor sociale, abuzurile au cunoscut o noua forma de propagare.
  In 2008 un numar total de 556 de plangeri au fost facute la Politie, potrivit datelor eliberate de autoritati intr-o solicitare efectuata la nivel mondial. In 2011, cifra celor care au raportat abuzuri realizate prin retele sociale a urcat la 4908, in cadrul acestor raportari ca portaluri de propagare fiind mentionate Faceebook si Twitter.
  In 2011, circa 653 de persoane au fost sanctionate de catre autoritati pentru abuzuri sau infractiuni realizate prin social networking. Raportate la nivel de procent, abuzurile prin intermediul retelelor sociale au crescut cu aproximativ 800% scrie Daily Mail in editia sa electronica, conform Mediafax. Oamenii legii sustin ca exista o mare varietate de mesaje ofensatoare sau chiar amenintari care sunt propagate prin Facebook sau Twitter, aceste tipuri de mesaje fiind cele mei des intalnite.
  In randul mesajelor ofensatoare transmise prin intermediul retelelor sociale se numarar si amenintari de abuzuri sexuale, de cele mai multe ori victimele acestora fiind persoanele de sex feminin. Rasismul se numara printre alte tipuri de abuzuri manifestate online, cat si escrocheria sau inselatoria sub forma de frauda bancara.
  Pe de alta parte retelele sociale au fost folosite pe parcursul anilor de catre Politie pentru a primi detalii sau pentru a identifica in mod direct faptasul unei crime. Au existat numeroase cazuri in care hotii au postat pe propriile conturi de Facebook imagini cu bunurile sustrase, prinderea acestor fiind dupa aceea o formalitate.

marți, 25 decembrie 2012

Samsung galaxy S III mini

Telefon Samsung Galaxy S III mini doar la 1399 lei:
   Caracteristici:
       -android 4.1.1 Jelybean
       -ecran de 4 inch
       -ecran super amoled
       -2 camere;camera principala de 5 megapixeli cu blit, camera secundara de 1.3 megapixeli
       -filmeaza HD
       -procesor de 1 GHz Dual Core

Tableta Allview Alldro Speed DUO

Tableta Allview Alldro Speed Duo la doar 599 lei!
     Specificatii:
         -android 4.1.1 Jelybean
         -7 inch
         -proceaor Dual Core
         -2 camere

luni, 24 decembrie 2012

Download Angry Birds Space HD


Description

The #1 mobile game of all time blasts off into space!
ALL NEW ANGRY BIRDS GAME FROM ROVIO -- the #1 mobile game of all time blasts off into space!
Angry Birds Space Premium is totally ad-free!
After a giant claw kidnaps their eggs, the Angry Birds chase it into a wormhole and find themselves floating in a strange new galaxy – surrounded by space pigs! Luckily the Angry Birds have super powers of their own...
Angry Birds Space features 140 interstellar levels on planets and in zero gravity, resulting in spectacular gameplay ranging from slow-motion puzzles to lightspeed destruction. With regular free updates, brand new birds, brand new superpowers, and a whole galaxy to explore, the sky is no longer the limit!
FEATURES
• 140 interstellar levels!
• Regular free updates!
• Brand new birds!
• Brand new superpowers!
• Zero-gravity space adventures!
• Trick shots using planets’ gravity!
• Hidden bonus levels!
• Beautifully detailed backgrounds!
Join the global phenomenon as it goes galactic!
NOTE: If you upgrade from Angry Birds Space to Angry Birds Space Premium, your progress will not be transferred.
ul.to

Tabletele iau locul papusilor Barbie sub pomul de Craciun; producatorii de jucarii tremura


Tabletele iau locul papusilor Barbie sub pomul de Craciun; producatorii de jucarii tremura
ipad mini oficial - 2

Craciunul aduce in 2012 o noua traditie in familie, tot mai multi copii gasind sub pom tablete in locul papusilor Barbie si masinutelor.

  De la Kindle Fire la iPad, analistii anticipeaza aparitia unui nou trend in acest an: de la 3 ani in sus, copiii vor despacheta de Craciun tablete in locul jucariilor obisnuite.
  Producatorii de jucarii obisnuite au remarcat deja tranzitia, insa nu au reusit inca sa se adapteze.
  "Cei mai mari producatori, Mattel si Hasbro, sunt ingroziti. Ar trebui sa fie ingroziti, dar linia oficiala a «partidului» este ca nu se tem", comenteaza analistul Sean McGowan, director de cercetare la banca de investitii Needham & Company.
  Pentru Mattel, cel mai mare producator de jucarii dupa venituri, cel mai bine vandut produs in acest an este o carcasa din plastic pentru telefoane mobile, a declarat o sursa apropiata companiei. Situatia ridica semne serioase de intrebare cu privire la soarta traditionalelor papusi Barbie si masinute Hot Wheels.
  Unii analisti si-au redus estimarile privind vanzarile de jucarii in trimestrul al patrulea din acest an, anticipand venituri de 1,41 miliarde dolari pentru Hasbro, respectiv 2,29 miliarde dolari pentru Mattel, continuand scaderile din primele noua luni ale lui 2012.
  Producatorii de jucarii si jocuri de societate isi pierd relevanta, copiii petrecand tot mai mult timp in spatiul online, unde continutul si jocurile gratuite sunt practic nelimitate. Acum ca tableta a devenit un produs consacrat pe piata si parintii trec la modele mai noi, copiii se multumesc cu cele "purtate" si nu mai au nevoie de jucarii.
  "Toti cunoscutii mei care au un copil mai mic de 10 ani i-au luat o tableta. Iar tableta este babysitter-ul", comenteaza pentru FT un investitor din domeniul jocurilor online.

Google Doodle pe 24 decembrie 2012. Ce surpriza le-a pregatit motorul de cautare utilizatorilor

  Google Doodle pe 24 decembrie 2012. Ce surpriza le-a pregatit motorul de cautare utilizatorilor
google doodle

Motorul de cautare Google le ureaza utilizatorilor sai "Sarbatori fericite!", luni, printr-un logo special, in care sunt prezentate mai multe personaje si jucarii colorate, care ilustreaza starea de bucurie specifica sarbatorilor de iarna.

  La fel ca si in anii precedenti, Google celebreaza in stilul propriu sezonul sarbatorilor de iarna si incearca sa ii faca pe oameni sa simta spiritul Craciunului.
"Sarbatori fericite de la Google!" - aceasta este urarea postata pe prima pagina a motorului de cautare Google, luni, in ajunul Craciunului.
  Noul logo al Google pare ca simbolizeaza un taram al jucariilor, care se pregatesc sa fie oferite in dar de sarbatori. Pe fundalul logoului, desprins parca dintr-o scena de desene animate, apare scris "Google" pe cateva cutii de diverse marimi.
  Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.


duminică, 23 decembrie 2012

Un test interesant...

   Daca reusesti sa citesti primele cuvinte, creierul le va descifra pe celalalte.
0D474 1N7R-0 21 D3 V4R4, 574734M P3 PL4J4 0853RV4ND D0U4 F373 70P41ND 1N N151P, 151 D4D34U 53R105 1N73R35UL C0N57RU1ND UN C4573L D3 N151P CU 7URNUR1, P454J3 53CR373 51 P0DUR1. C4ND 3R4U P3 PUNC7UL D3-4 73RM1N4, 4 V3N17 UN V4L, D157RU64ND 707UL, R3DUC4ND C4573LUL L4 0 6R4M4D4 D3 N151P 51 5PUM4.... M-4M 64ND17 C4 DUP4 4747 3F0R7, F373L3 V0R 1NC3P3 54 PL4N64, D4R 1N L0C D3 4574, 4L3R64U P3 PL4J4 R424ND 51 JUC4NDU-53, 51 4U 1NC3PU7 54 C0N57RU145C4 UN 4L7 C4573L; M1-4M D47 534M4 C4 4M 1NV4747 0 M4R3 L3C713: D3D1C4M MUL7 71MP D1N V1474 N0457R4 C0N57RU1ND C3V4, D4R C4ND M41 74R21U UN V4L V1N3 51 D157RU63 707, C3 R4M4N3 3 D04R PR1373N14, 6R1J4 51 M41N1L3 4C3L0R4   C3 5UN7 C4P481L1 54 N3 F4C4 54 5UR4D3M.
  Daca îl citesti si-l Intelegi, esti inteligent(a) si ai emisfera stânga dezvoltata. Daca nu-l descifrezi, asta e!

sâmbătă, 22 decembrie 2012

Blogul este adaptat pentru android

Chiar acum scriu de pe o tableta cu android!Blogul poate fi vizualizat de pe orice terminal care foloseste ca sistem de operare sistemul android .

vineri, 14 decembrie 2012

iLikeIT. Exista internet si fara Google sau Yahoo. Site-uri gigant, necunoscute romanilor


iLikeIT. Exista internet si fara Google sau Yahoo. Site-uri gigant, necunoscute romanilor


Internetul de azi este de doua ori mai vast, in comparatie cu anul trecut, si de zece ori mai extins fata de acum cativa ani. In schimb, noi am ajuns sa exploram aceleasi cateva pagini online in fiecare zi.

  George Buhnici ne face cunostinta cu Baidu,Youku sau Agoda. 
  vk.com -> Site rusesc cu peste 100 de milioane de utilizatori. Seamana destul de mult cu Facebook, pentru ca este tot un site de socializare, si, la prima vedere, a copiat de la Zuckerberg chiar si setul de culori. Compania care detine vk.com este una foarte valoroasa in prezent, fiind cotata la cateva miliarde de euro. Cu ce vin rusii in plus fata de Facebook, de exemplu? Au un serviciu dedicat muzicii, care acopera extrem de multe genuri si artisti, inclusiv din Romania.
Utilizatorii pot incarca absolut orice: o harta, un document, fisiere audio si video, fotografii
  Baidu -> Companie evaluata la 50 de miliarde de euro. Arata simplu la prima vedere, pentru ca a copiat un model de succes: este "Google-ul Chinei". Totul este in limba chineza, iar rezultatele cautarilor seamana izbitor de mult cu cele ale Google. 
  Youku -> Este varianta in limba chineza a popularului Youtube. Aceste site-uri sunt mult mai populare in China decat "originalele" lor.
  Chiar daca aceste website-uri sunt in limba chineza si nu exista optiune de schimbare a limbii, tot Google vine in ajutor, prin intermediul serviciului Translate, care poate traduce integral o pagina.
  alibaba.com -> Un alt site chinezesc cu succes, inclusiv in randul romanilor, pe care poti gasi absolut orice de vanzare. Totul este mult mai ieftin pe acest site, iar produsele se vand in cantitati impresionante. 
  fotolog.com -> Un site foarte popular in America de Sud - una dintre primele retele de socializare de pe internet cu fotografii. Are aproximativ 50 de milioane de utilizatori, insa mai putin din Europa. Este un site interesant pentru ca aici posteaza artisti, fotografi sau graficieni. 
  agoda.com -> Multi dintre noi isi cumpara vacantele de pe booking.com, unul dintre cele mai cunoscute site-uri internationale de profil, alaturi de Trip Advisor sau Travelocity Travel. Prea putini folosesc Agoda.com, deoarece acest site este util in special pe zona din Asia. De pe acest site si-a cumparat la un moment dat o vacanta si George Buhnici, care il si recomanda in acest sens. 

Salamul de biscuiti, primul loc in topul celor mai cautate mancaruri pe Google in 2012


Salamul de biscuiti, primul loc in topul celor mai cautate mancaruri pe Google in 2012


Salamul de biscuiti, ciorba de perisoare si pizza au fost cele mai cautate feluri de mancare in 2012, dupa cum arata motorul de cautare Google.

  Iar printre subiectele care au captat interesul romanilor s-au aflat in acest an, bacalaureatul, emisiunile de divertisment, fotbalul si horoscopul.
  Traditionalul Zeitgeist, adica seria de topuri realizate de echipa Google, arata tendintele bazate pe cautari efectuate in Romania in ultimul an.
  Salamul de biscuiti ocupa locul 1 in topul celor mai cautate mancaruri pe internet in 2012. Urmeaza ciorba de perisoare si pizza. Printre preferintele romanilor regasim si clatitele, prajitura cu mere si tiramisu.
  La categoria emisiuni, podiumul e ocupat de show-rile difuzate de ProTV:   ''Romanii au talent'', urmat de ''Vocea Romaniei'' si ''Happy Hour''.
  Clasamentul indica o crestere a interesului pentru divertisment, presonalitati, fotbal, dar si pentru curiozitati legate de "cum se face?" sau "ce este?"
  O crestere foarte mare s-a inregistrat in vara pentru "rezultatele de la bacalaureat".
  In top 10 al celor mai populare cautari in 2012, regasim si ''creative monkeyz'', "mercador", "filme online", "euro 2012", "horoscop" si serialul "Pariu cu viata".
  Nici personalitatile n-au fost neglijate in cautarile pe internet.
  Cristian Gog, castigatorului sezonului al II-lea ''Romanii au talent'' ocupa locul 4 in top 10, devansandu-i pe Felix Baumgartner, cel care a sarit cu parasuta din stratosfera, pe Michel Telo si pe cantareata Adele.
  In ceea ce priveste sportul, meciurile care au atras cea mai mare atentie pe Google au fost Steaua-Dinamo, Romania-Olanda si Dinamo - Barcelona.
  Tot de pe Google, romanii au vrut sa afle in acest an si ''ce este iubirea'.

Smartphone-urile vor fi curand inlocuite. Inventia revolutionara va aparea pe piata anul viitor


Smartphone-urile vor fi curand inlocuite. Inventia revolutionara va aparea pe piata anul viitor

Smartphone-urile vor fi curand inlocuite. Inventia revolutionara va aparea pe piata anul viitor

Oamenii de stiinta din Belgia au reusit sa faca un pas important in integrarea ecranelor inteligente in lentilele de contact. In viitor, se crede ca acestea vor putea sa inlocuiasca smartphone-urile si alte gadgeturi inteligente, dezvaluind o lume plina de posibilitati, scrie Business Insider.

   Jelle De Smet si o echipa de cercetatori de la Universitatea Ghent au introdus in premiera un ecran LCD intr-o lentila de contact. Pentru a reusi aceasta performanta, acestia au inventat noi tipuri de compusi polimeri conductori, pe care le-au modelat apoi in suprafete curbate, cu straturi active.
  Lentilele de contact produse la Ghent nu reprezinta decat un prototip a ceea ce urmeaza sa apara pe piata. Tot ce acestea reusesc sa faca in prezent este afisarea simbolului unui dolar american, o gluma care face referire la cum se transforma ochii personajelor de desene animate, atunci cand acestea se gandesc la bani.
  Cercetatorii de la Ghent isi imagineaza ca, in viitor, astfel de lentile vor putea schimba culoarea ochilor persoanelor care le poarta, functiona ca ochelari de soare sau servi in scop medical, protejand irisii cu probleme de lumina puternica. Mai mult, De Smet si echipa sa considera ca la un moment dat inventia ar putea functiona ca un display inteligent, suprapunand o imagine peste vederea normala a utilizatorului.
  In cele din urma, o astfel de tehnologie atasata ochiului ar putea inlocui smartphone-urile, ca modalitate de a accesa internetul si interconectare.
  Computerele au devenit din ce in ce mai mici de la aparitia lor. Daca la inceput ocupau camere intregi, ele s-au mutat apoi pe birouri, au luat forma unor dispozitive portabile, iar acum sunt suficient de mici incat sa ne incapa in palme.
  Profitand de acesta evolutie, companii precum Google, Microsoft si Apple lucreaza in prezent la dezvoltarea unor ecrane care sa poata fi introduse in lentilele ochelarilor. Google a scos deja un astfel de produs pe piata, ce va ajunge in casele oamenilor la inceputul anului viitor.

  Iata cateva dintre aplicatiile pe care lentilele viitorului le-ar putea avea:
-          ghidare discreta la volan, de tip GPS
-          atasare de ecusoane virtuale participantilor la o intalnire de afaceri
-          afisarea versurilor in timpul unui concert
-          subtitrarea in timp real a unei conversatii cu un interlocutor strain
-          accesarea motoarelor de cautare prin comanda vocala
-          jocuri, arta vizuala sau narativa, in sistem 3D