joi, 29 noiembrie 2012

Tableta si smartphone-ul nu mai sunt un lux. Au devenit cadoul perfect pentru copii

 Tableta si smartphone-ul nu mai sunt un lux. Au devenit cadoul perfect pentru copii
                     

Tableta si telefonul smart au mari sanse sa fie cele mai de succes jucarii din istorie. Ce domeniu mai stiti, in care previziunile de crestere, de 150% , sunt dublate pana la sfarsitul anului, din vanzari?

  Competitia a dus si la scaderea considerabila preturilor, pe intreaga piata de IT.
Cele mai accesibile gadget-uri costa acum, mai putin de 100 de euro.
  Prima tableta de succes costa cat un Tico bine intretinut. De la 2.500 de lei in sus. Se intampla demult. In 2010.
  O regula a industriei spune ca pretul unui produs se injumatateste in fiecare an. De vina este avansul tehnologic si productia de masa.
  Asa am ajuns azi sa avem tablete decente de la 400 de lei. Perfecte chiar si pentru un copil de cresa.
  Serghei are acum 2 ani si jumatate, dar are deja experienta de peste un an pe tableta.
Nu stie sa scrie inca, dar face puzzle-uri in 30 de secunde. Povesti similare sunt in fiecare   familie care detine deja cel putin o tableta.
  Daca nu o tableta, macar un telefon. Un smartphone decent costa zilele acestea si 370 de lei.
  Asa ca poate deveni cadoul perfect pentru un junior care invata bine. In plus, telefonul nu duce lipsa de nicio functie.
  Daca tableta sau telefonul vi se par scumpe, ce ziceti de un calculator, care costa doar 200 de lei?
  La mare moda sunt si camerele foto. 350 de lei poate sa coste o camera care-l gaseste repede pe Nemo.
  Cum sa alegi cel mai bun gadget pentru acasa sau pentru cel mic? Sfatul nostru: cumparati modelul care tocmai a fost inlocuit de noua generatie.
  Cel mai probabil veti capata performanta similara la un pret mai bun cu cel putin 30%. Si nu ignorati concurenta. Avem pe piata peste 100 de modele, dintre care 20 romanesti.

Nokia vrea sa interzica Blackberry pe cele mai mari piete


Nokia vrea sa interzica Blackberry pe cele mai mari piete
Nokia vrea sa interzica Blackberry pe cele mai mari piete

Nokia a intentat mai multe procese prin care doreste sa interzica vanzarea de smarphone-uri Blackberry in Statele Unite, Marea Britanie si Canada, scrie BBC.

  Finlandezii sustin ca Research In Motion (RIM), compania mama a Blackberry, nu este autorizata sa produca dispozitive care ofera un anumit tip de conexiune wi-fi, decat daca vor plati o taxa de licenta.
  "Research In Motion a muncit din greu pentru a dezvolta aceasta tehnologie de varf pe care a implementat-o in telefoanele Blackberry si si-a dezvoltat un portofoliu tehnologic propriu", au declarat la randul lor cei de la RIM, despre care se presupune ca vor intenta la randul lor un proces.
  Aceasta problema este ultima dintr-un sir mai lung cu care compania canadiana s-a confruntat in ultima perioada, chiar inaintea lansarii unui sistem de operare ce se poate dovedi vital pentru supravietuirea sa pe piata.
  Disputa nu este una noua, actiunile in instanta ale Nokia venind la doua luni dupa ce   Camera de Comert din Suedia a decis ca cei de la RIM trebuie sa plateasca o taxa pentru folosirea patentului finlandez de conexiune WLAN, in ciuda unei intelegeri anterioare intre cele doua companii.
  Imediat dupa raspandirea vestii ultimului proces intentat de Nokia, actiunile RIM au scazut cu 10%.
  Reprezentantii Nokia au declarat ca seria proceselor impotriva Blackberry va continua in Germania, privind unele probleme cu antenele de semnal, e-mailul si tehnologia de navigare.



I Like IT.Samsung Galaxy Camera sau Nikon S800c, care sunt cele mai bune camere SMART ale momentului


I Like IT.Samsung Galaxy Camera sau Nikon S800c, care sunt cele mai bune camere SMART 
                         

In era camerelor care filmeaza HD, 3D sau 4K, tot fotografia este la putere.
  Pe bloguri, pagini personale sau retele de socializare, pozele sunt cele care au cel mai mare succes.
  O stiu foarte bine si producatorii de aparate foto care vor sa scurteze drumul de la o imagine perfecta la primul Like.
  Telefoanele mobile nu mai conteaza doar daca poti vorbi la ele. Nici macar bateria parca nu mai conteaza zilele acestea. Toata lumea este insa foarte atenta la megapixeli.
  Cu totii vrem o camera cat mai performanta pe telefon. Al doilea lucru pe care il facem pe mobil, dupa apeluri si inainte de internet este fotografierea.
  Problema telefoanelor smart este ca parca s-au plafonat la 8 megapixeli. Tot ce am testat in ultima vreme nu pare sa ofere lucruri impresionante peste aceasta valoare. Secretul este optica si senzorul. Adica nu poti pune intr-un ambalaj subtire un senzor mare si nici lentile pe masura. Aici apare o problema si oportunitate. Cum facem poze mai bune pe care sa le folosim cu usurinta telefonului mobil?
  Doua marci au deja raspunsuri. Am mai vazut deja Nikon S800c si de acum Samsung Galaxy Camera. Ambele ruleaza android si au ecrane tactile dar nu poti vorbi la telefon pe ele. Sunt camere smart.
  Aceste camere smart sunt utile pentru ca poti face poze mai reusite la mancarea de la pranz spre exemplu si sa publici rapid pe Facebook. Androidul ofera si zeci de aplicatii interesante pentru fotografiere.

miercuri, 28 noiembrie 2012

Pret soc!Aparat foto digital Fujifilm FinePix S4000, 14MP, Black la doar 799 lei!

Aparat foto digital Fujifilm Finepix S4000,14MP,Black

Aparat foto digital Fujifilm FinePix S4000, 14MP, Black         

Prima victima a Apple Maps. Managerul diviziei de harti a fost concediat

Prima victima a Apple Maps. Managerul diviziei de harti a fost concediat
Apple MAps

Apple l-a concediat pe managerul diviziei responsabile de programul de harti al companiei, serviciu criticat puternic de clienti ca urmare a erorilor majore inregistrate dupa lansarea din septembrie, potrivit CNBC.

  Compania a lansat propriul serviciu de harti in septembrie, cand a introdus noul sistem de operare iOS 6 si a lansat la vanzare iPhone 5.
  Utilizatorii s-au plans, insa, ca serviciul de harti contine erori geografice, are deficite de informatii si nu include caracteristici care fac serviciul Google Maps popular, precum informatii despre transportul public, date ample despre trafic sau poze ale strazilor.
  Seful diviziei de harti, Richard Williamson, care a lucrat la Apple mai mult de zece ani, a fost concediat de vicepresedintele Eddy Cue, potrivit portalului All Things Digital. Williamson a condus echipa care a dezvoltat serviciul de harti pentru iOS 6.
  Williamson a facut, de asemenea, parte din echipa care a dezvoltat soft-ul pentru primul iPhone, iar numele sau apare pe mai multe patente privind smartphone-ul. Pe langa Apple, Williamson a lucrat si la NeXT Computer, companie fondata de Steve Jobs, inainte ca acesta sa revina la conducerea Apple in 1997.
  Producatorul iPhone si iPad a renuntat la serviciul de harti al Google pentru propriul sistem, insa a fost criticat puternic pentru erorile si problemele de navigare ale noului program.
Concedierea lui Williamson urmeaza unei masuri similare in cazul directorului Scott Forstall, sef al departamentului de dezvoltare de software.
  Apple i-a cerut la sfarsitul lunii octombrie directorului Scott Forstall sa plece din companie, dupa ce acesta a refuzat sa prezinte scuze clientilor pentru problemele cauzate de serviciul de harti, iar responsabilitatea fost asumata de directorul general, Tim Cook, au declarat, la momentul respectiv, surse apropiate situatiei, pentru Wall Street Journal.
Incidentul a reprezentat ultima ciocnire dintre Forstall, un fost protejat al lui Steve Jobs, cu alti directori din cadrul Apple.
  Schimbarea de management a fost una dintre cele mai puternice din ultimii ani la Apple. De asemenea, compania a anuntat in octombrie si plecarea sefului de retail, John Browett, fara legatura cu cea a lui Forstall. Surse apropiate situatiei au afirmat ca Apple i-a cerut lui Browett, recent numit sef la retail, sa plece, dupa ce acesta nu s-a integrat si a comis unele greseli.


Promotii eMAG

Apasati pe linkul de mai jos pentru a intra intr-o tombola de a castiga un aparat foto performant

Aparat foto digital Fujifilm FinePix S4000, 14MP, Black

marți, 27 noiembrie 2012

REVIEW Need For Speed Most Wanted 2012


REVIEW Need For Speed Most Wanted 2012

Grafica fantastica si muzica dementiala intr-un arcade 100%
REVIEW Need For Speed Most Wanted 2012
  
Noul Need for Speed Most Wanted este al 19-lea titlu din seria Need for Speed. Jocul este creat de Criterion Games si publicat de Electronic Arts.

Grafica

Grafica este senzationala. Fiecare balta din strada are o anumita reflexie, iar cand treci prin ea sar stropi pe ecran. Modul in care se distrug masinile este realizat pana in cel mai mic detaliu: eleroanele se rup si se deformeaza in toate felurile posibile, farurile se sparg, sar scantei la impact si tabla caroseriei se deformeaza intr-un mod extrem de realist.

Sunet

Pe langa muzica din joc, pur si simplu dementiala, efectele sonore sunt pe masura graficii. Am ramas impresionat de sunetul pe care il face fiecare motor la trecerea printr-un tunel.

Gameplay

Cei care isi doresc un pic de simulation in acest joc, trebuie sa renunte la idee, NFSMW este un arcade 100%. Cursele sunt un pic diferite fata de ceea ce ai vazut in seria NFS. In Most Wanted, cursele au un start, cateva checkpointuri si un final, iar jucatorul poate sa isi aleaga ruta pe care o doreste intre checkpointuri.
La unele din curse, inainte de a putea controla masina, toate autovehiculele zboara desupra strazilor pe care ar trebui sa circule, iar la un moment dat sunt asezate pe strada. Atunci preiei controlul masinii. Cand spun toate masinile, ma refer si la cele care fac parte din trafic. La inceput am crezut ca este un bug, dar apoi am realizat ca masina nu cade pur si simplu, ci este asezata lin pe suprafata strazii.
  Spre deosebire de celelalte NFS unde, daca in timpul unei curse luai un spike trip si erai ca si busted, in noul MW am reusit sa castig o cursa mergand pe janta rotii stanga fata.
  In versiunea anterioara de MW, puteai sa alegi o masina, la inceput, la care faceai diverse tunninguri si puteai sa schimbi respectiva masina cu o alta pe care o aveai in garaj.
  In noul MW gasesti anumite masini care sunt denumite jackpots, iar fiecare masina are cursele ei predefinite, iar la fiecare loc pe podium iti ofera o anumita piesa pentru tunning.
  Pentru a reusi sa iei masina unuia dintre rivalii din lista celor mai cautati, trebuie sa il invingi pe acesta in cursa si apoi sa il urmaresti pana ii distrugi masina.
  Paleta de masini pe care le poti pilota este foarte deschisa, mergand de la un comun Range Rover pana la un Ariel Atom 500:
Buguri
 Nu am reusit sa gasesc nici un bug deranjant.
Pentru a scoate cat mai mult din ceea ce jocul are de oferit, va recomand sa jucati varianta pentru PC cu un controller de XBOX/PS3. Tastatura mi s-a parut un pic cam prea rigida, iar cu volanul masina era foarte greu de controlat.
 In concluzie, noul NFS Most Wanted este o capodopera in tot ceea ce inseamna grafica, sunet, gameplay care isi merita fiecare banut.
System Requirements

Minimum Requirements:

Intel CPU: Core 2 Duo E4600 2.4 Ghz
AMD CPU: Athlon 64 X2 Dual Core 5400+
Nvidia GPU: GeForce 8600 GT
AMD Gpu: Radeon HD 3650
RAM: 2GB
Direct X: DX 10
HDD Space: 20GB

Medium Requirements:

Intel CPU: Dual Core E5500 2.8Ghz
AMD CPU: Phenom II X2 550
Nvidia GPU: GeForce GT 545
AMD GPU: Radeon HD 5670 512MB
RAM: 4GB
Direct X: DX 10
HDD Space: 20GB

Recommended Requirements:

Intel CPU: Core 2 Quad Q6400 2.13Ghz
AMD CPU: Phenom 9550 Quad Core
Nvidia GPU: GeForce GTX 560
AMD GPU: Radeon HD 6950
RAM: 4GB
Direct X: DX 11
HDD Space: 20GB




Cel mai subtire telefon din lume a fost lansat de chinezi VIDEO


Cel mai subtire telefon din lume a fost lansat de chinezi VIDEO
Cel mai subtire telefon din lume a fost lansat de chinezi VIDEO

In timp ce cei mai multi dintre producatorii de telefoane inteligente incearca sa-si atraga clientii cu gagdeturi cu camere performante, rezolutii din ce in ce ai bune sau cu o durata a bateriei din ce in ce mai mare, o companie IT vizeaza alta nisa, scrie www.igxpro.com.

BBK, o companie chineza cunoscuta si sub numele de Oppo, incearca sa atraga mai multi clienti din zona iubitorilor de muzica si, intr-o perioada in care playerele portabile s-au demodat, a lansat recent in China Vivo X1
  Ce face acest gadget diferit de celelalte smartphone-uri este faptul ca utilizeaza un chipset CS4398 Cirrus Logic, care este folosit de obicei pentru echipamente muzicale de inalta performanta. De asemenea, castile pot reproduce sunetele la o calitate superioara.
  Telefonul este si cel mai subtire din lume, cu o grosime de doar 6,55 milimetri.  Ecranul de 4,7 inch are o rezolutie de 960/540 pixeli.  Smartphone-ul are o memorie de 1 GB RAM, o capacitate de stocare de 16 GB, doua camere si baterie care se incarca wireless.
  Vivo X1 se vinde in prezent in China, la pretul de 400 de dolari, iar compania a anuntat ca a inceput deja sa lucreze la un alt model mai performant, cu o capacitate de stocare de 32 de GB, pentru cei care vor sa asculte muzica pe telefonul mobil.


luni, 26 noiembrie 2012

ZTE lucrează la un procesor 8 core cu chip Mediatek ARM15 de 28; Îl vedem pe telefoane anul viitor!


 ZTE lucrează la un procesor 8 core cu chip Mediatek ARM15 de 28; Îl vedem pe telefoane anul viitor!
ZTE lucrează la un procesor 8 core cu chip Mediatek ARM15 de 28; Îl vedem pe telefoane anul viitor!

 Dacă în 2012 smartphone-urile quad core au fost la mare căutare, pregătiţi-vă pentru un 2013 în care 8 core va fi nouă modă. Cel mai nou zvon cu provenienţa asiatică indică faptul că producătorul chinez ZTE lucrează la un terminal cu nume de cod Apache. Acesta vine dotat cu un procesor 8 core de la Mediatek.
 Cei de la MyDrivers.com afirmă că MediaTek au fost aleşi în locul celor de la Qualcomm şi Nvidia, când vine vorba de furnizarea de componente pentru următorul flagship ZTE. Rezultatul va fi un chip ARM15 MT6599 produs cu tehnologia 28 nm de la TSMC. Dotările smartphone-ului ZTE Apache par a include un display 1080p, o cameră de 13 megapixeli şi conectivitate WCDMA, 4G LTE, TD-SCDMA. Dacă zvonurile sunt corecte, asta înseamnă ca giganţii chinezi Huawei şi ZTE continua ascensiunea şi doresc să intre şi pe piaţa europeană, unde nu au modele atât de apreciate sau cunoscute.
 Să sperăm că ZTE nu va păţi cu Apache cum a păţit Huawei cu D-Quad, terminal quad core care a fost dat dispărut după ce a fost prezentat la MWC 2012. Nu am văzut review-uri pentru el, preţuri, oferte speciale, analize, poate doar câteva benchmark-uri şi detalii pe site-uri ruseşti, dar doar atât. Suntem oare gata pentru telefoane 8 core?
 


Smartphone-ul a împlinit 20 de ani de existenţă! Iată-l pe primul astfel de model: IBM Simon Personal Communicator


Smartphone-ul a împlinit 20 de ani de existenţă! Iată-l pe primul astfel de model: IBM Simon Personal Communicator

Fie că vă vine să credeţi sau nu, smartphone-urile au împlinit în acest weekend 20 de ani de existenţă. Se pare că au trecut 20 de ani de când IBM Simon Personal Communicator era lansat, iar terminalul îl vedeţi mai jos. Acesta debuta pe 23 noiembrie 1992 la COMDEX şi purta numele de cod Angler la acea vreme.
Smartphone-ul a împlinit 20 de ani de existenţă! Iată-l pe primul astfel de model: IBM Simon Personal Communicator Smartphone-ul efectua apeluri, afişa liste de contacte şi sarcini, emailuri şi chiar şi aplicaţii third party erau disponibile. Produsul a fost pus în vânzare în 1994 prin parteneriatul IBM cu BellSouth, care a devenit în ziua de azi o parte din AT&T. Preţul lui Simon era de 899 dolari, adică 1400 de dolari pentru 2012 şi asta cu abonament pe 2 ani la Bell South. Există păreri împărţite despre "primul smartphone" şi am auzit voci care susţin că Nokia N95 a fost cu adevărat primul  smartphone, în vreme ce alţii afirmă că iPhone 1 a fost de fapt primul.
 Simon s-a vândut în aproape 50.000 de unităţi în 6 luni, iar preţul sau scăzuse la 599 de dolari în culmea succesului său. Simon era un telefon destul de bine dotat, oferind şi un calculator, un note pad, manager de fişiere şi reuşind chiar să trimită şi primească faxuri. Dotările acestui model includeau un display de 4.5 inch cu afişaj alb/negru, rezoluţie de 160 x 293 pixeli şi panou LCD. Acesta suporta input prin stylus, iar alte specificaţii includeau 1 MB RAM şi posibilitatea de a stoca 1 sau 1.8  MB folosind carduri de memorie.
 Procesorul era un Vadem 16 MHz, iar bateria era o unitate Nickel-Cadmium, care oferea o oră de convorbiri. Ne vom aminti oare cu nostalgie de Galaxy S III peste 20 de ani, când vom avea telefoane 64 core?

Reteta Prajitura cu ciocolata si spuma chantilly


Prajitura cu ciocolata si spuma chantilly
Prajitura cu ciocolata si spuma chantilly
150 gr ciocolata neagra (65% cacao)
110 gr unt
1/2 lingurita cafea instant (ness)
120 gr zahar
30 gr zahar brun
3 oua mici
100 gr faina
1 lingura cacao
1/2 lingurita sare
Spuma chantilly
200 gr smantana pentru frisca 
2 linguri zahar pudra
1 baton vanilie
Preparare
1.                  Se topeste ciocolata pe abur impreuna cu cafeaua. Se adaga untul taiat cuburi, in transe, amestecandu-se pana se topeste. Se adauga zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza.
2.                  Se ia vasul de pe abur si se verifica compozitia de ciocolata. Cand e doar usor calduta, se adauga ouale batute. Se amesteca cu un tel doar putin, pana se amesteca un pic dar mai raman urme vizibile de galbenus (vezi poza 1).
3.                  Se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si sarea. Se amesteca usor cu telul doar pana faina nu se mai vede.
4.                  Se toarna aceasta compozitie intr-o tava rotunda (cu diametrul 20 cm) tapetata cu hartie de copt pe fund si unsa cu unt pe margini.
5.                  Se coace la 180C pentru 30 minute. Se verifica cu scobitoarea si daca e gata se scoate.
6.                  Se lasa sa se raceasca complet.
7.                  Spuma chantilly: se bate spuma frisca cu miezul de vanilie, pana se vad urmele telului prin ea. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana spuma sta pe tel.
8.                  Se serveste prajitura taia bucati, ornata cu spuma chantilly si presarata cu putina pudra de ciocolata.

Review iPhone 4S – Diamant vă prezintă cântecul de lebădă al lui Steve Jobs (Video)


Review iPhone 4S – Diamant vă prezintă cântecul de lebădă al lui Steve Jobs (Video)

  iPhone 4S a fost văzut iniţial ca o dezamăgire de către experţii în domeniu atunci când a fost anunţat oficial, pe 4 octombrie... apoi a venit tristul moment al trecerii lui Jobs în nefiinţă, iar criticii s-au mai potolit. Dar nu despre asta vreau să aflaţi azi, ci despre iPhone 4S, care a ajuns pe masa de teste Mobilissimo.ro prin intermediul celor de la evoMAG.ro, care au făcut tot posibilul să fie primii din România care să pună în vânzare noul handset.

Review iPhone 4S
  Ce ştiam deja despre acest model este că el are designul identic cu al lui iPhone 4, dar hardware-ul s-a schimbat într-un mod crucial pentru funcţionarea termainalului. Astfel, avem acum la dispoziţie un procesor Apple A5 dual core de 800 MHz, care îşi face treaba excelent, împreună cu 512 MB RAM şi 16/32/64 GB memorie internă. Telefonul este unworld phone, funcţionând atât în reţele CDMA şi GSM şi fiind compatibil cu orice operator de pe glob.
  iPhone 4S măsoară 9.3 mm în grosime, cântăreşte 140 de grame şi vine în variante de culoare albă sau neagră. Am avut norocul să testez varianta de culoare neagră şi zic noroc aici, deoarece iPhone-ul alb ar fi dat rău pe camera cu siguranţă, mai ales la fotografii. În ce priveşte conectivitatea, acest terminal suporta pe lângă HSDPA şi WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 şi A-GPS şi Glonass. Ecranul său este acelaşi 
Retina Display, cu rezoluţie de 960 x 640 pixeli pe o diagonală de 3.5 inchi, pe care rivalii Apple şi acum încearcă să o egaleze. Acelaşi ecran are o rată de contrast de 800:1 şi luminozitate de 500 cd/m2.
Review iPhone 4S - Mobilissimo.ro
  De remarcat este faptul că terminalul este unul glossy şi magnet de amprente, oricât a încercat producătorul sau să evite acest lucru. Şi totuşi ce separa un iPhone 4S de un iPhone 4? Pe lângă faptul că ni se promite gaming de nivel avansat, prin prezenţa unui procesor grafic de 7 ori mai puternic decât pe iPhone 4, trebuie să recunosc că handsetul este cu adevărat rapid şi nu cunoaşte semnificaţia cuvântului lag. Imaginaţi-vă că jucaţi un shooter pe computer precum Brothers in Arms şi rulaţi şi un titlu relativ nou din seria NFS. Garantez că un PC de acum 2-3 ani va "sughiţa"... Ei bine, iPhone 4S rulează NFS, un shooter, o melodie, un website şi un clip YouTube simultan, fără ca măcar să clipească.
Jocuri pe iPhone 4S
  După cum ştiţi deja, telefonul vine cu iOS 5, pe care îl puteţi instala şi pe modelele mai vechi de telefoane Apple, de la iPhone 3GS în sus, plus iPad şi iPad 2. În ce priveşte bateria, au existat numeroase plângeri cu privire la viaţa sa prea scurtă, iar Apple s-a pus deja la dispoziţia clienţilor pentru a putea preveni un eventual Batterygate, după ce a scăpat de Antennagate. Şi cum a scăpat de problemele cu antenă? Simplu, acum noul iPhone are două antene şi am cuprins telefonul în mână pentru a testa acest lucru şi nu a pierdut nici măcar o linie de semnal.
  Fiindcă tot veni vorba, iPhone 4S foloseşte un microSIM, ca şi predecesorul său, iar dacă sunteţi curioşi, să ştiţi că operatorii vă oferă şi microSIM-uri prepay fără probleme, la acelaşi preţ ca şi unul normal. Revenim la software, care acum include şi o bară de notificări, disponibilă prin swipe din partea de sus a ecranului, de unde "tragem" o listă cu notificări ce include informaţii de pe Facebook, vremea, acţiunile de la bursă, SMS-uri primite, mailuri şi apeluri ratate, deci practic o listă completa. Asemănarea cu bară de notificări a lui Android nu este deloc întâmplătoare şi dacă nu mă înşel chiar un oficial Apple a recunoscut similaritatea.
Bara notificari iOS5 - iPhone 4S
iOS 5 mai aduce şi integrare Twitter, Newsstand (iBooks pentru reviste), o zonă de memento-uri şi posibilitatea de a sincroniza informaţiile si continuturile şi a activa telefonul via WiFi. În ce priveşte multitaskingul, acesta funcţionează foarte uşor: dublă apăsare pe butonul Home şi se deschide o fereastră cu aplicaţiile ce rulează în acel moment în zona "dock" a OS-ului din partea inferioară a ecranului. Acolo veţi putea vedea grupate câte 4 softurile deschise şi odată ce ţineţi apăsat unul dintre ele va apărea un mic cerc roşu ce permite închiderea aplicaţiilor. Simplu? Aşa am crezut şi eu şi chiar aşa a fost...  
Integrare Twitter in iOS 5 - iPhone 4S

  Browserul Safari arata şi se mişca la fel de bine, dar parcă thumbnailurile taburilor deschise sunt puţin mai mari şi mai arătoase. Evident, invitatul special pe iPhone 4S este Siri, asistentul virtual despre care toată lumea vorbeşte. În vreme ce începătorii pot spune "wow vorbeşti cu telefonul", acest asistent este util şi nu prea, mai ales în România. În afară îi văd funcţionalitatea, când încerci să găseşti un taxi, să comanzi o pizză sau să cauţi un pub pe hartă, dar la noi? Siri nu ştie nici măcar unde se afla Bucureştiul şi de abia de putem afla vremea din România datorită lui. Măcar avem opţiunea sa setam vocal un reminder sau să ni se citească un SMS primit, evident în engleză, franceză şi germana. Mai are Siri şi câteva răspunsuri înţelepte la întrebaţi de genul "What îs the meaning of life?" sau "Do you love me?", dar pe acestea le aflaţi din review.
Siri - iPhone 4S review
  A venit şi momentul camerei, care pe mine personal m-a cucerit... Lăsăm la o parte senzorul de 8 megapixeli cu autofocus, tap to focus, detectare facială şi bliţ LED. Lăsăm la o parte şi captura HD 1080p la 30 fps şi stabilizatorul video. Este acea viteză incredibilă cu care se realizează fotografiile şi telefonul este gata de încă o poză şi încă o poză şi încă o poză atât de rapid, încât îţi vei umple cu sute de poze într-o zi galeria şi nu îţi vei da seama ce s-a întâmplat. În aceste condiţii nu văd prea bine camerele digitale în clasamentul celor mai folosite modele de pe Flickr şi deoarece deja iPhone 4 este în top, presupun că şi 4S va avea aceleaşi performante.
  Iată o mostră de fotografie realizată cu iPhone 4S, care se descurcă excelent la acest capitol şi este până în acest moment telefonul cu cea mai bună cameră din 2011:
 Mostra foto realizata cu iPhone 4S (galerie)
Evident, avem şi o mostră video, fără pic de probleme la schimbarea de luminozitate, la instabilitatea mâinilor utilizatorului sau la obiectele în mişcare:
  Revenim puţin la baterie şi vă reamintim că ni se promit 8 ore de convorbiri 3G, 200 de ore de funcţionare în standby şi până la 6 ore de utilizare internet în 3G. Nu ştiu cât de reale sunt aceste afirmaţii, dar ce ştiu este că făcând o oră fotografii şi accesând wifi-ul o ora de seara până la prânz a doua zi bateria era deja la 40%... Un aspect pozitiv a fost experienţa de gaming şi am fost pur şi simplu fascinat de felul în care se vede PES 2012 sau Brothers în Arms pe device. PSP are o mare problemă, la fel şi Nintendo DS, iar PS Vita ar face bine să vină cu o grafică mai revoluţionară, altfel nu îi văd bine pe cei de la Sony. Claritatea imaginii şi fluiditatea gameplay-ului mă fac să aştept cu nerăbdare următoarele titluri din App Store, mai ales pe cele HD.
Recenzie iPhone 4S
 Ei bine, a venit şi momentul concluziilor... un lucru este clar aici. Nu sunt prea multe motive să treci la iPhone 4S dacă ai un iPhone 4. În schimb, dacă eşti nou în lumea iOS, atunci îţi recomand cu căldură noul model, ba chiar şi posesorii de 3GS se vor întâlni cu ceva deosebit. Telefonul se comportă excelent, nu are lag, nu da force close, nu sunt probleme cu stocare fie pe card SD (nu e cazul), fie cu mutarea în memoria internă, fie cu permisiunea de instalare a aplicaţiilor, fie cu update-uri dese ale aplicaţiilor ca pe Android. Sistemul de multitasking este eficient, camera e fantastică şi foarte rapidă, iar grafica jocurilor este incredibilă.
 Ce m-a nemulţumit este că iPhone 4S este totuşi un telefon destul de greu şi gros şi personal nu apreciez o carcasă glossy şi un display la fel. Nici ideea de activare doar cu microSIM-ul înăuntru nu prea m-a încântat, mai ales dacă primeşti telefonul seara şi toate magazinele sunt închise... iar tu nu ai un microSIM in casă. Punând toate acestea în balanţă, telefonul primeşte nota 9, hai 9.1, deoarece Nokia N9 a primit nota 9 şi totuşi avea lag şi unele probleme cu aplicaţiile, plus un OS fără viitor.

Review iPhone 4S:
 Vă aştept părerile în comentarii, cât despre preţ, evoMAG.ro vă oferă iPhone 4S în aceste variante:


§                          Preț iPhone 4S 16 Gb negru: 2.999 lei
§                          Preț iPhone 4S 32 Gb negru: 3.499 lei
§                          Preț iPhone 4S 64 Gb negru: 3.999 lei
§                          Preț iPhone 4S 16 Gb alb: 2.999 lei
§                          Preț iPhone 4S 32 Gb alb: 3.499 lei
§                          Preț iPhone 4S 64 Gb alb: 3.999 lei





duminică, 25 noiembrie 2012

HTC Deluxe DLX nu are ca destinaţie piaţa europeană


HTC Deluxe DLX nu are ca destinaţie piaţa europeană

Majoritatea entuziaştilor tech ştiu că modelul lansat de HTC pentru Verizon Wireless în State este printre cele mai bune terminale mobile lansate anul acesta. HTC Droid DNA nu se regăseşte însă şi pe piaţa europeană, un aspect dezamăgitor din partea fabricantului care a adunat atâţia fani de-a lungul anilor.

HTC Deluxe DLX nu are ca destinaţie piaţa europeană
  Totuţi, se părea că HTC vrea să remedieze faptul de a nu fi lansat o variantă europeană pentru Droid DNA şi pregăteşte modelul denumit HTC Deluxe DLX pentru Europa. După ce Asia a primit HTC J Butterfly, caracterizat de aceleaşi aspecte care au făcut din Droid DNA un terminal aşa de reuşit, este timpul ca şi piaţa europeană să aibă parte de un tratament similar, cu modelul de vârf al celor de la HTC. Se pare însă că aceasta nu se va întâmpla foarte curând. De vină să fie un contract de exclusivitate cu Verizon?
  Conform celor de la HTC Germania, se pare că HTC Deluxe DLX nu are ca destinaţie piaţa europeană. Cel puţin acestea sunt informaţiile pe care le-au furnizat prin intermediul 
paginii lor de Facebook. Alte informaţii legate de disponibilitatea terminalului nu au fost făcute cunoscute. Nu ştim nici dacă va avea aceleaşi caracteristici hardware ca modelul pentru Verizon. Să sperăm că cei de la HTC vor face un anunţ oficial curând.

Samsung GALAXY Camera - lansare pe 26 noiembrie în România


Samsung GALAXY Camera - lansare pe 26 noiembrie în România

Agenția de PR care se ocupă de contul Samsung a trimis o invitație de presă sub formă de teaser pentru data de 26 noiembrie. Actorul Andi Vasluianu va prezenta rezultatele sale cu un gadget misterios ce l-a însoțit în ultimele două săptămâni și cu ajutorul căruia a editat fotografiile direct pe device și de acolo le-a uploadat pe Facebook.

Samsung GALAXY Camera - lansare pe 26 noiembrie în România M-am uitat puțin pe profilul său de Facebook și imediat am realizat că acel gadget poate fi Samsung GALAXY Camera. Mâine vă voi confirma și aduc primele impresii legate de jucăria Samsung ce a impresionat la IFA Berlin 2012.
§                          senzor BSI CMOS de 16 Megapixeli, filmează la 1080p cu 30 fps, filmează și cu 120 fps cu 720x480 pixeli;
§                          display de 4.8 inch cu rezoluție HD și tehnologie Super AMOLED;
§                          procesor Exynos quad-core la 1.4 GHz, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB;
§                          Android 4.1 Jelly Bean;
§                          3G / 4G, Wi-Fi în toate standardele, HDMI, GPS, GLONASS;
§                          baterie de 1650 mAh, 305 gr. și 19.1 mm grosime.

În Marea Britanie costă în jur de 400 de lire sterline. Mă aștept ca și în România să depășească 2000 de lei, dar nu peste pragul a 3000 de lei.

Allview P4 Duo unboxing - scoatem din cutie un model dual SIM interesant (Video)


Allview P4 Duo unboxing - scoatem din cutie un model dual SIM interesant (Video)

Allview P4 Duo este cel mai nou terminal Allview care ne-a sosit în teste şi subiect de reduceri cu ocazia lui Black Friday. Astfel, deşi terminalul are un preţ normal de 1299 lei, el a fost vândut la preţul de 999 lei cu ocazia reducerilor din acest final de săptămână. Hai să vedem care sunt primele impresii cu privire la acest model, prin intermediul unui unboxing.
 
Allview P4 Duo unboxing - scoatem din cutie un model dual SIM interesant (Video)

  Până acum v-am prezentat la Mobilissimo.ro review-uri pentru Allview P4 Alldro şi P5, iar P4 Duo este practic o versiune dual core a lui P4, deci veţi fi familiarizaţi cu acest model. El vine pe alb sau negru, rulează Android 4.0.4 şi este un terminal dual core, dual SIM cu ecran Super AMOLED Plus. În cutia sa se afla o pereche de căşti, încărcătorul, cablul USB, garanţia, o folie pentru ecran şi manualul. Smartphone-ul vine la pachet cu Bitdefender Mobile Security şi aplică peste Android 4.0.4 interfaţa Berry UI.
  Dotările sale includ un ecran Super AMOLED Plus de 4.3 inch, cu rezoluţie de 480 x 800 pixeli, un procesor dual core ARM Cortex A9 de 1 GHz, 4 GB memorie internă (2 GB disponibili pentru utilizator) şi 512 MB RAM. În unboxing vedeţi şi cum se scoate capacul bateriei (destul de greu) şi cele două sloturi SIM de sub acesta. Remarc că telefonul dispune de butoane virtuale Android şi nu capacitive şi faptul că designul sau aduce cu Galaxy S II puţin. Cu mai multe detalii revenim într-o recenzie detaliată peste câteva zile.
 

Vanzarile online de Black Friday in SUA au depasit in premiera 1 mld. dolari. Amazon, lider de piata


Vanzarile online de Black Friday in SUA au depasit in premiera 1 mld. dolari. Amazon, lider de piata
Black Friday

Retailerii on-line s-au bucurat de incasari record in ziua celor mai mari reduceri din an pe internet, Black Friday.

    Primele cifre oferite de Cnet.com arata ca Black Friday 2012 a reprezentat pentru piata din Statele Unite ale Americii o zi a incasarilor record, inregistrandu-se pentru prima data in istorie o cifra totala de peste 1 miliard de dolari.
1,042 miliarde de dolari este suma pe care clientii au cheltuit-o pe internet pentru produse IT sau electrocasnice aflate la preturi promotionale.
  CNET scrie ca in acest an de Black Friday 57.3 milioane de clienti au asaltat magazinele online pentru oferte, excluzand site-ul de licitatii eBay. Lider pe piata celor mai accesate site-uri de Black Friday a fost Amazon, urmat de Walmart si  Best Buy, topul primelor 5 fiind completat de Target si Apple.
  Cifrele indica o crestere cu 26 de procente fata de ziua celor mai mari reduceri din 2011, iar patronul ComStore, Gian Fulgoni, explica si de unde interesul atat de mare:
  "Dincolo de acoperirea mare a presei pentru acest eveniment, vedem cum aceasta zi este tot mai importanta in online datorita posibilitatii clientilor de a evita cozile din magazine."

IPAD SI IPHONE AU DOMINAT BLACK FRIDAY IN SUA
black friday grafic Produsele de la Apple, precum iPad si iPhone, nu au fost neaparat cele mai cautate de clientii care au vanat reduceri de Black Friday in SUA, ci au reprezentat cea mai accesibilia forma de a cumpara ceva in Vinerea Neagra.
  Conform unui grafic prezentat de IBM, 24% dintre clienti au cumparat de Black   Friday prin intermediul telefoanelor mobile, spre deosebire de 14.3% in 2011. iPad-ul a fost folosit in 88.3% dintre cazurile in care clientii au folosit tablete pentru a cauta printre reduceri produsele favorite.


Review Samsung Galaxy S II - telefonul anului 2011, sau doar un candidat serios la titlu? (Video)


Review Samsung Galaxy S II - telefonul anului 2011, sau doar un candidat serios la titlu? (Video)

Samsung Galaxy S II este un telefon dual core care a reuşit performanţa de a fi aşteptat cu sufletul la gură aproape ca un iPhone nou. Terminalul ne-a încântat privirile încă din luna februarie, când am asistat la debutul său în cadrul Mobile World Congress 2011, pentru ca apoi să vă prezentăm o experienţă hands-on cu acest smartphone.
Review Samsung Galaxy S II
  Surprinşi de cât de subţire şi uşor este noul model cu procesor dual core, a fost nevoie să insistăm ca reprezentantul Samsung de la standul companiei să ne prezinte şi bateria noului Galaxy S. Nu după foarte multe luni telefonul a sosit în oferta evoMAG.ro, retailerul fiind amabil şi permiţându-ne să fim printre primii care testează urmaşul terminalului care a vândut 10 milioane de unităţi anul trecut.
  Am scos din cutie telefonul şi am început o serie de teste, care au inclus şi o sesiune de fotografiere şi filmare la mare, în Vama Veche. Trebuie menţionat din start că Samsung Galaxy S II este cel mai subţire smartphone disponibil internaţional, el având o grosime de doar 8.5 milimetri. În plus, device-ul cântăreşte doar 116 grame, iar atracţia sa principală este procesorul dual core Exynos de 1.2 GHz. Vor exista şi versiuni cu procesor Tegra 2 ale acestui smartphone, disponibile în această vară.
Review Samsung Galaxy S II
  Având în vedere recentele procese dintre Samsung şi Apple, nu putem să nu aruncăm un ochi critic asupra designului lui Galaxy S II, observând o uşoară lipsă de originalitate a lookului său şi o asemănare cu iPhone 4 dacă privim smartphone-ul din faţă. Trecând la aspecte originale, ecranul Super AMOLED Plus de 4.3 inchi se comportă excelent, afişând culori vii şi descurcându-se rezonabil în bătaia soarelui. Am fi apreciat poate o rezoluţie mai bună decât 480 x 800 pixeli, dar pentru asta avem modelul HTC Sensation.
  În ce privesta lista de specificaţii, noul Galaxy S II soseşte cu 1 GB RAM, 16 sau 32 GB memorie internă (în funcţie de model), slot microSD, conectivitate HSDPA (până la 21Mbps), suport WiFI 802.11 a/b/g/n şi DLNA. Camera este un alt punct forţe al acestui terminal, cu un senzor de 8 megapixeli, autofocus, bliţ LED, stabilizator de imagine, touch focus şi capacitate de captură video 1080p la 30 fps.
  Găsiţi aici o galerie foto realizată cu Galaxy S II în Vamă Veche şi o mostră foto imediat mai jos:
Galerie foto realizată cu Galaxy S II în Vamă Veche
Captura video cu imagini clare şi înregistrare impecabilă a sunetului este exemplificata în clipul următor:
   Având o preconcepţie că nu vom fi mulţumiţi de interfaţă TouchWiz, aceasta ne-a surprins plăcut pe Galaxy S II, varianta 4.0 operând bine în tandem cu Android 2.3  Gingerbread. Tranziţiile şi animaţiile arata excelent, iar Samsung şi-a lăsat amprenta printr-o serie de widgeturi, gesturi pentru control al telefonului şi cele 4 Huburi (Music, Social, Readers, Games).
Căştile cu care vine telefonul sunt modele in-ear care se aud impecabil şi beneficiază de un plus de bas, prin activarea unei opţiuni speciale. Probabil vă întrebaţi cum stă cu bateria acest smartphone. Ei bine aflaţi că la 7 ore şi jumătate de folosire intensivă, telefonul va ceda, deci un minus la acest capitol.
  Dacă Samsung Galaxy S II este sau nu telefonul anului e prea devreme să spunem, dar în mod clar avem de-a face cu un candidat serios, destul de performant şi de atractiv pentru public, încât să garantăm că va încheia anul măcar pe podium, dacă nu pe primul loc. Găsiţi acest model la evoMAG.ro la preţul de 2.359 lei, remarcând că preţul a scăzut faţă de când am filmat recenzia. Dacă veţi cumpăra telefonul acum primiţi şi o Husă Silicon Penguin neagră pentru acest model.
  Nu uitaţi să aruncaţi o privire şi asupra tabelului cu date tehnice şi preţ pentru noul Galaxy S, dacă doriţi să fiţi informaţi în totalitate despre acest model, a cărui recenzie video completa o puteţi urmări mai jos:
Date tehnice si pret Samsung galaxy S II
Telefon mobil
Samsung I9100 Galaxy S II
Retele
2G: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G: Network HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
Dimensiuni
125.3 x 66.1 x 8.5 mm
Display
tip: Super AMOLED Plus capacitiv, 16 mil. culori
rezolutie: 480 x 800 pixeli, 4.3 toli, protejat Gorilla Glass
Memorie
16GB/32GB si 1 GB RAM, poate fi extins cu card microSD de pana la 32 GB, vine la pachet cu un card de 8 GB
Conectivitate
GPRS, EDGE, 3G HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot Bluetooth 3.0, microUSB
Camera
8 MP, rezolutie maxima 3264x2448 pixeli, autofocus, blitz LED, Geo-tagging, touch focus, detectare a fetei si a zambetului, stabilizare a imaginii, video la 1080p si 30fps, camera secundara de 2 megapixeli
Sistem de operare
Android 2.3 (Gingerbread)
Procesor
Exynos dual-core de 1.2 GHz , GPU Mali-400MP
Radio
Stereo FM cu RDS
Baterie
Li-Ion 1650 mAh - 7 ore si jumatate in cazul folosirii intensive, standby 710 h (2G) / 610 h (3G), convorbiri 18 h 20 min (2G) / 8 h 40 min (3G)
Pret
2.359 lei (evoMAG)