Prajitura cu ciocolata si spuma chantilly
Ingrediente pentru Prajitura cu ciocolata si spuma chantilly
150 gr ciocolata neagra (65%
cacao)
110 gr unt
1/2 lingurita cafea instant (ness)
120 gr zahar
30 gr zahar brun
3 oua mici
100 gr faina
1 lingura cacao
1/2 lingurita sare
110 gr unt
1/2 lingurita cafea instant (ness)
120 gr zahar
30 gr zahar brun
3 oua mici
100 gr faina
1 lingura cacao
1/2 lingurita sare
Spuma chantilly
200 gr smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
1 baton vanilie
2 linguri zahar pudra
1 baton vanilie
Preparare
1.
Se topeste ciocolata
pe abur impreuna cu cafeaua. Se adaga untul taiat cuburi, in transe,
amestecandu-se pana se topeste. Se adauga zaharul si se amesteca pana se
omogenizeaza.
2.
Se ia vasul de pe
abur si se verifica compozitia de ciocolata. Cand e doar usor calduta, se
adauga ouale batute. Se amesteca cu un tel doar putin, pana se amesteca un pic
dar mai raman urme vizibile de galbenus (vezi poza 1).
3.
Se adauga faina
cernuta impreuna cu cacaoa si sarea. Se amesteca usor cu telul doar pana faina
nu se mai vede.
4.
Se toarna aceasta
compozitie intr-o tava rotunda (cu diametrul 20 cm) tapetata cu hartie de copt
pe fund si unsa cu unt pe margini.
5.
Se coace la 180C
pentru 30 minute. Se verifica cu scobitoarea si daca e gata se scoate.
6.
Se lasa sa se
raceasca complet.
7.
Spuma chantilly: se
bate spuma frisca cu miezul de vanilie, pana se vad urmele telului prin ea. Se
adauga zaharul si se bate in continuare pana spuma sta pe tel.
8.
Se serveste
prajitura taia bucati, ornata cu spuma chantilly si presarata cu putina pudra
de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu