luni, 26 noiembrie 2012

Smartphone-ul a împlinit 20 de ani de existenţă! Iată-l pe primul astfel de model: IBM Simon Personal Communicator


Smartphone-ul a împlinit 20 de ani de existenţă! Iată-l pe primul astfel de model: IBM Simon Personal Communicator

Fie că vă vine să credeţi sau nu, smartphone-urile au împlinit în acest weekend 20 de ani de existenţă. Se pare că au trecut 20 de ani de când IBM Simon Personal Communicator era lansat, iar terminalul îl vedeţi mai jos. Acesta debuta pe 23 noiembrie 1992 la COMDEX şi purta numele de cod Angler la acea vreme.
Smartphone-ul a împlinit 20 de ani de existenţă! Iată-l pe primul astfel de model: IBM Simon Personal Communicator Smartphone-ul efectua apeluri, afişa liste de contacte şi sarcini, emailuri şi chiar şi aplicaţii third party erau disponibile. Produsul a fost pus în vânzare în 1994 prin parteneriatul IBM cu BellSouth, care a devenit în ziua de azi o parte din AT&T. Preţul lui Simon era de 899 dolari, adică 1400 de dolari pentru 2012 şi asta cu abonament pe 2 ani la Bell South. Există păreri împărţite despre "primul smartphone" şi am auzit voci care susţin că Nokia N95 a fost cu adevărat primul  smartphone, în vreme ce alţii afirmă că iPhone 1 a fost de fapt primul.
 Simon s-a vândut în aproape 50.000 de unităţi în 6 luni, iar preţul sau scăzuse la 599 de dolari în culmea succesului său. Simon era un telefon destul de bine dotat, oferind şi un calculator, un note pad, manager de fişiere şi reuşind chiar să trimită şi primească faxuri. Dotările acestui model includeau un display de 4.5 inch cu afişaj alb/negru, rezoluţie de 160 x 293 pixeli şi panou LCD. Acesta suporta input prin stylus, iar alte specificaţii includeau 1 MB RAM şi posibilitatea de a stoca 1 sau 1.8  MB folosind carduri de memorie.
 Procesorul era un Vadem 16 MHz, iar bateria era o unitate Nickel-Cadmium, care oferea o oră de convorbiri. Ne vom aminti oare cu nostalgie de Galaxy S III peste 20 de ani, când vom avea telefoane 64 core?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu